housescaping.se

Belysning vardagsrum – hitta rätt lampor

Inred ditt vardagsrum med lampor. Svårare än så är det inte. Välj lampor som har lika mycket funktion som utseende. Då kommer det ta längre tid för dig att tröttna på lamporna men framförallt kommer du känna att du vill lägga mer tid och kanske pengar på att hitta rätt belysning för just dig och ditt hem.  

Det finns många försök att slå fast sanningar kring ljuskällor i ett vardagsrum, som att ett givet antal får en magisk effekt. Hur vet du att det gäller ditt vardagsrum? Det gör du inte. Det du istället ska ha i åtanke är att ju fler lampor du har, desto bättre är det. Om det är 6, 8 eller 10 behöver du inte stirra dig blind på. Vilka vardagsrumslampor du kan ha och var de ska placeras tipsar vi om längre ner på sidan. 

Belysning – inspiration till ditt hem

Släktfika, filmkväll och arbetsplats. Ett vardagsrum har precis som alla rum i hemmet olika funktioner vid olika tillfällen och belysningen måste anpassas därefter. Gör dig själv tjänsten att planera din vardagsrumsbelysning ordentligt, då kommer du trivas mycket bättre. Vilken typ av belysning vill du ha? Spotlights? Golvlampa? Utgå gärna i ljussättningen av ditt vardagsrum från det umgänge du ska ha där. Vilka delar av vardagsrummet ska användas till vad?

Lampor vardagsrum - inspiration

Lampor i nivåskillnad

Att hänga lampor av samma karaktär på olika nivåer är effektivt för att skapa nya dimensioner i vardagsrummet.

Skapa stämning

Stämningsbelysningen är viktigt för rummets känsla. Rätt lampa skapar värme och öppenhet.

Ta vara på hörnen

Belysning i ett eller flera hörn är perfekt för att skapa stämning och göra rummet större.

Lampa som bryter av

En lampa är perfekt att använda för att skapa något oväntat i ett vardagsrum och uttrycka något annat.

Skrivbordsbelysning i vardagsrummet

Att hemmet också blir en arbetsplats har fler fått vänja sig vid de senaste åren. En utmaning många har ställts inför är att få till en så bra arbetsmiljö som möjligt. Då har ofta belysningen var en nöt att knäcka. Har du inte ett skrivbord så är du i alla fall i behov av en skrivbordsbelysning som ger dig rätt ljus. Dpj.se är en av landets största återförsäljare av lampor för kontorsbelysning och skrivbordsbelysning. Där hittar du garanterat det du behöver för att få till rätt belysning till ditt hemmakontor.

Taklampa i vardagsrummet

Är du däremot på jakt efter takbelysning som är mer anpassat till arbete och arbetsmiljö ska du titta in på elite-kontorsmobler.se. Taklampor och belysning i allmänhet som ger rätt ljus för arbetsplatser är en av deras specialiteter. Men du hittar också skrivbordslampor i alla möjliga färger, former, styrkor och storlekar.