housescaping.se

Belysning i sovrum

Belysningen i sovrummet är speciell. Det är å ena sidan det enda rum vi vistas i när det är helt mörkt, å andra sidan har vi sällan all belysning tänd samtidigt i sovrummet. Det gör inte belysningen mindre viktig, snarare tvärtom. Taklampa, läslampa och mindre lampor på nattduksbord och byråer finns ofta. Har du en garderob, kanske en med rejält med plats? Glöm då inte att se till att belysningen där är bra. Det är lättare att hålla ordning, välja kläder och se hur de sitter om ljuset är bra.

Taklampa i sovrummet

Taklampan är alltid viktig. Den har stor påverkan på känslan för sovrummet och särskilt materialet blir avgörande för många i jakten på rätt belysning. Därför är naturliga material som trä och textil ofta förekommande i taklampor i sovrum. Glöm inte att du alltid ska försöka ha en dimmer om det är möjligt. På dpj.se hittar du taklampor för sovrum och alla andra av hemmets rum. Utbudet är stort och du hittar taklampor i alla prisklasser.

Läslampa

Bra belysning vid sängen är ett måste om du ska läsa, särskilt om det är med trötta ögon. Bäst är om du köper läslampor som är avsedda att sitta på väggen vid sängen och har så kallat bländskydd, placera dem cirka 60 centimeter från dina ögon. Då kommer belysningen garanterat göra jobbet och ge dig det ljus du behöver. Har du en öppen läslampa där du ser hela glödlampan kan du istället placera läslamporna mitt över sängen.

Små sovrumslampor

I sovrummet vill vi alla verkligen slappna av och ha det behagligt. Då är det perfekt att noga välja sina små lampor som ökar på stämningsbelysningen och lockar fram lugnet. Börja med fönstret, alla sovrum ska ha ett fönster, där ska du placera en lampa för att dra nytta av skenet som uppstår i rutan. Har du ett nattduksbord, bokhylla eller byrå? Se till att ha lampor där också med dämpat och skönt ljus.